Tag lige med mig i Helikopteren….. 🚁


Jeg bliver nød til at sende dig på Påskeferie med følgende tanker… fordi de er ved at eksplodere i mit hoved💥

Danmark har en af de bedste forudsætninger i verden, for at skabe en skole, som vil træne eleverne i en uforudsigelig fremtid.

Hvorfor❓

– Fordi vi har en offentligt skolesystem, hvor vi kan uddanne os fra vi er 6-24 år gratis.

– Fordi vi har et mindset, hvor vi har stor tillid til den offentlige sektor, vores eget potentiale og at vi kan lykkes sammen.

– Fordi at vi i Danmark evner en høj grad af digitalisering og omskoling af medarbejdere.

Men hvad gjorde vi istedet❓

– Vi lavede en fremdrift reform, fordi vi troede at mennesker er som maskiner – vi speedede uddannelses årene op, forkortede længden af uddannelserne og af adgangen til uddannelser i en årerække.

– Vi skabte et nyt paradigme, hvor vi satte alle de elever , som krævede en ekstra hånd og indsats, ind i Folkeskolen – uden at uddanne og indrette Folkeskolen til at modtage specialeleverne.

– Dertil skabte vi lidt senere en ny Skolereform, som faktisk havde/har mange gode muligheder, men nu skulle KL tage det opgør med DLF – for lærerne var for magelige.

Vi har i flere år haft førertrøjen i at have FLEST skoletimer i hele EU. Vi er idag 3. dygtigt til at fylde skoletimer i skemaet – kun overgået af Holland og Belgien.

– Fik vi kvalitet for de timer, som eleverne fik i 2013?
– Hvordan har dine børn oplevet Reformen – trives de?
– Tror du der er flere eller færre børn i Folkeskolen, i forhold til Privat skoler den dag idag?
– Oplevede pædagogerne at de blev mødt med åbne arme – da de trådte ind i Understøttende Undervisning (UU)?
– Skabte det en tilgang til SFO’en, fritidsaktiviteterne eller Klubberne eller var eleverne så trætte, når skolen var færdig?

Jeg er skolemand🔥 helt ind i mit DNA, så mit opråb er, at gå fra MERE til BEDRE – at skabe en nyt paradigme, hvor vi går fra kun at tænke/træne akademiske discipliner (konformitet), til at skabe et mindset hvor vi tænker emotionel intelligens, sammen med en relevant faglighed, med udgangspunkt i projekter og den virkelige verden (Dualitet og Diversitet).

Jeg bliver sku´ lidt træt, når jeg ser at skoler stadig har en ringeklokke, at eleverne alle sammen “facer læreren” i et lokale. Når skolelederen eller souschefen står for at lave skemaerne til alle, istedet for selvstyrende teams med fleksible skemaer. Mange kommuner og skoler tør ikke tage springet, men dem som har… kikker sig ikke tilbage og savner det!

Måske skulle vi sætte undervisningstallet ned, skabe klare forventninger til fælles forberedelse og give læreren kreativiteten tilbage. For vi har muligheden for at lave verdens bedste skole – men det kræver at vi begynder at tænke anderledes…. Vil du vide hvordan – så kontakt mig❗️

God Påske 🐣

Hilsen
Thomas Berg Nielsen

DET ER TID … Tid til at lære kunsten at samles. Vi skaber for ofte grøfter, distance mellem dem og os. Den tid er forbi, for vi skal skabe levedygtige fællesskaber, hvor DU kan være DIG. Det er tid til at lære ”kunsten at samles”, for at kunne skabe en verden til vores børn, hvor de problemer som vi skal løse, sker i fællesskab. Det er tid… Til at bygge broer, gå hinanden i møde med et åbent hjerte og at skabe sammen.

Fremtidens fællesskaber bliver levedygtige, når vi tør stå ved at være tydelige og ordentlige. Vi står overfor omfattende udfordringer, som kun kan løses ved at vi alle går sammen. Vi er igang med en unik tid, hvor den viden vi skal bruge, for at skabe de ændringer, er tilstede. Vi skal turde gå fra hovedet og ned til hjertet. Vores fællesskaber har været styret af en stammetanke, som betyder at vi kun ser et dem og os. Den tid er forbi, for vi kommer ikke til at lykkes før vi forstår, at alt er forbundet. En forbundethed til naturen, til hinanden, til universet og til os selv. Vi har i mange år dyrket MIND, uden at have BODY & SOUL med. Det har betydet at vi har skabt en levestandard, som vi ikke kan opretholde, idet den ikke er bæredygtig eller skaber balance i naturen.

I arbejdet med at skabe levedygtige fællesskaber, skal vi arbejde på at få alle med, at skabe en forbindelse og balance til vores Mind, Body & Soul – Vores MBS! Det kræver at vi tør tænke nyt, tør komme i en stinkefase, hvor vi ikke kender resultatet, men arbejder med at skabe en ordentlig og tydelig balance i verden. Når vi tør finde og søge efter den balance i vores MBS, vil vi opleve magiske øjeblikke – VI VIL LYKKES SAMMEN.

Det fællesskab som DU vil bygge, kan jeg rådgive eller sparre dig med, jeg viser dig hvad buddytræning betyder, hvordan du skaber følgeskab, skaber tillid til vi kan lave ændringer, fortæller den gode historie og skaber lys.

DU tænker måske… Passer det? Ja…DU har alt det som skal til, DU er bestået og DIN mission med at skabe fremtidens fællesskab skal have sin plads i verden.


Tags


You may also like

Fremtidens skole

Fremtidens skole
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>